Bacania Veche redecorată în stilul Provence de către Atelier507

Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche Bacania Veche

Arhitecti: Bogdan Banica si Marius Sirbu

 

Pe 24 septembrie 2010, pe Barbu Vacarescu nr. 49, se deschidea Bacania Veche, un spatiu asemanator cu o „camara de acasa” ce-si intampina clientii cu rafturi ticsite cu dulceturi, compoturi, siropuri, zacusca, mirodenii, plus multe alte bunatati fix „ca la mama acasa”.

In vara anului trecut, Marius Tudosiei, proprietarul Bacaniei Vechi, a decis sa reamenajeze locul in stilul Provence, un stil rustic francez, rafinat, care sa-si pastreze autenticitatea de pana atunci. Cu acest gand in minte, Marius incepe colaborarea cu Bogdan Banica, arhitect si fondator al companiei de design interior Atelier507. O colaborare frumoasa, cu un rezultat pe masura.

Inca de la inceput, Bogdan Banica (project manager al proiectului) impreuna cu Marius Sirbu (care s-a ocupat efectiv de design) a incercat sa inteleaga cat mai bine asteptarile si nevoile atat estetice, cat si tehnice ale proiectului, pentru a defini designul. Provocarea este clara: Bacania Veche are nevoie de expunere pentru mai multe produse, intr-un spatiu restrans – un parter alcatuit din 20 de mp fiecare si un hol de 10 mp, pastrandu-si, in acelasi timp, confortul, precum si aspectul placut si autentic.

In urma unei analize, cei doi si-au dau seama ca este vorba despre o redecorare a spatiului, nefiind necesara o interventie ampla. Dupa ce au pus la punct conceptul de design, care a fost acceptat imediat, Marius s-a ocupat de proiectul tehnic si de buget, care, la final, a fost respectat cu o marja de 5% fata de bugetul propus initial. In momentul implementarii, scopul a fost acela de a pastra acel iz de clasic, precum povestea si autenticitatea spatiului. Prin urmare, din punct de vedere tehnic, nu s-au adus ajustari masive – s-a umblat foarte putin la sistemul de iluminare, s-a aplicat un nou finisaj peste toti peretii si peste tavane, iar parchetul a fost pastrat, fiind doar restaurat. Acelasi lucru s-a intamplat si cu tamplaria, tocurile, usile sau ferestrele – desi vechi, echipa de la Atelier507 a preferat sa le restaureze, tocmai datorita farmecului pe care il aduc locului. Ulterior, a fost inlocuita o mare parte din mobilier si s-au folosit decoratiuni noi in spiritul bacaniei.

La finalul proiectului, dupa o luna si jumatate, efectul a fost unul major. Pe langa aspect, spatiul a fost valorificat – desi sunt mai multe produse expuse, desi s-a trecut de la o vitrina frigorifica de expunere la trei astfel de vitrine, spatiul de lucru este la fel de confortabil si de mare. Mai bine spus, provocarea initiala a fost solutionata si povestea a avut un final fericit.

Atelier507 este o companie de design interior fondata in 2011 de catre arhitectul Bogdan Banica. Printre clientii Atelier507 se numara: hotel Carohotel HiltonCellini etc. Mai multe proiecte semnate de Atelier507 gasiti aici .
In prezent, finalizeaza proiectul Kulturhaus si se concentreaza sa „puna pe picioare” biroul din Cluj-Napoca proaspat deschis, la 1 ianuarie 2017.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *