Stil convențional reinterpretat într-o cheie contemporană

Gervasoni confirmă direcția luată anul trecut prin consolidarea colaborărilor cu planificatori și designeri din medii diferite pentru a da viață multiplelor universuri domestice. Procesul evolutiv al cărui protagonist își propune să creeze propuneri care să fie în concordanță cu ADN-ul mărcii: punctele fixe rămân trăsăturile stilistice convenționale, dar reinterpretate într-o cheie contemporană. Rezultatul îl reprezintă colecții care reflectă identitatea designerilor, menținând în același timp o legătură puternică cu estetica companiei.

Gervasoni și Federica Biasi prezintă „TAO”: o călătorie pentru a descoperi lumea Gervasoni, între trecut și viitor.

„În filozofiile orientale, simbolul Tao”, spune designerul, „cunoscut și sub numele de yin și yang – reprezintă calea, devenirea lucrurilor. Mi-am imaginat o cale, ritmată de lumea naturală și de culorile pure, care însoțește vizitatorul într-o lectură a lumii estetice Gervasoni prin încăperi și locuri menite să exalte trecutul mărcii istorice și să evidențieze noul. Beneficiarul se va regăsi cufundat în mișcare pentru a fi transportat în universul Gervasoni”.

Spațiul devine mai abstract: grile de perdele voalate înalte și joase decorează și subdivizează spațiile. Culoarea neutră, atenuată, a colecției Argille de la HDsurface, care acoperă și dă materialitate pereților, își găsește continuitate și în pardoseala, creată de compania La Pietra Compattata și propusă într-o formă neutră pentru a scoate în evidență mobilierul. În această cutie neutră este elementul natural, care a fost mereu prezent în colecțiile Gervasoni, care însoțește vizitatorul: plante și flori, încadrate de voaluri albe de bumbac, urmează una după alta pe tot drumul. În cele din urmă, un cadru de flori sălbatice delimitează și întâmpină într-o grădină urbană neașteptată în afara showroom-ului cu propunerile Gervasoni Outdoor de living și de luat masa.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *