O colecție inspirațională de instalații personalizate

By Posted on 0 No tags 0

ITALAMP, o companie istorică din industria de iluminat Made in Italy, prezintă KALEIDO, noul său catalog care adună sugestii și idei pentru crearea de instalații de iluminat personalizabile.
Denumirea, evocatoare și precisă, afirmă imediat conceptul noului catalog: compoziții fascinante și surprinzătoare, în continuă schimbare precum lumina, precum caleidoscopul, se nasc din agregarea elementelor eclectice din sticlă.

11 elemente din sticlă și ceramică sunt protagonistele cărții – Lila, Pluma, Neda, Sella, Reva, Flora, Ori, Alyssa, Marina, Dalia și Lisia numele lor – o serie de simboluri ale naturii care înfățișează mișcarea liberă în spațiu, prin caracteristici sau vocație, uneori propulsată de vânt, alteori purtată de curent. Ideea de lejeritate și fluctuație creează o viziune de ansamblu originală și unică, ca o operă de artă. Formele organice ale fiecărei componente sunt inspirate din lumea vegetală și minerală și, de asemenea, fac ecou paleta sa de culori în care nuanțe de strălucire vibrantă sunt juxtapuse cu tonuri mai neutre.
KALEIDO este expresia măiestriei ITALAMP și concretizează cele mai ambițioase viziuni în adevărate instalații de design personalizate, unde lumina este protagonista absolută. Personalizările nesfârșite provin din posibilitatea de a combina, în cadrul aceleiași compoziții, elemente diferite cu o personalitate definită, toate caracterizate prin culori și materiale diferite.
Sticla și ceramica de Murano sunt interpreții prin care compania își exprimă profundul know-how: tehnicile tradiționale de fabricare a sticlei, Dalia și Flora, fiind însoțite de noi abordări experimentale precum cele obținute în ceramică cu tehnica pulverizării.

Dalia, prezentată la târgul Downtown Dubai, reprezintă o frunză învăluitoare, ascuțită, înfășurată în jurul ei, pentru a proteja floarea pe care o găzduiește. Forma sa este obținută prin tragerea manuală a sticlei turnate cu ajutorul unui clește special, sticla încă caldă este apoi modelată pentru a crea forma sa caracteristică concavă și primitoare. Formele mai sinuoase ale Florei, inspirate din petalele florilor exotice, se obțin în schimb prin presarea sticlei turnate pentru a defini dungile de pe spate.

În Ori, inspirată din arta tradițională a origami, formele geometrice ale hârtiei pliate sunt puse în valoare de finisaje prețioase care dau putere de expresie ceramicii albe și o fac un element atrăgător.
KALEIDO este un imn al creativității, catalogul își propune să fie un instrument concret în slujba designului, atât pentru targetul profesional (arhitecți și designeri de interior), cât și pentru clientul final. Scopul este de a da formă ideilor și de a interpreta spațiile contractuale și rezidențiale dintr-o perspectivă exclusivă.

În procesul de creație totul este gestionat în sinergie cu clientul, în colaborare completă, de la idee până la prima schiță și la alegerea elementelor și culorilor printr-o abordare personalizată 360°. Accentul este de a găsi împreună soluția perfectă pentru fiecare proiect, răsfățându-ne prin excelența dorințelor și inspirațiilor Made in Italy.
„Cu KALEIDO am creat o propunere extraordinară. Măiestria, designul vizionar și lumina emoțională se reunesc în fiecare element” comentează Andrea Carollo, Director de vânzări al companiei. „Este un proiect care întruchipează pe deplin identitatea noastră și pe care îl prezentăm cu mare mândrie piețelor internaționale. Puterea noastră este să traducem emoțiile și imaginația în propuneri extrem de funcționale care caracterizează deja cele mai exclusiviste spații contract, precum și cele mai fascinante medii rezidențiale”.

Francesca Fascina, Head of Marketing and Communication & Export Manager adaugă: „Colecția reprezintă atitudinea noastră față de design, arta de a ști să modelăm sticla și odată cu ea lumina. Datorită lui Kaleido, putem participa la proiectarea sistemului încă de la început și putem explora noi scenarii creative”.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *