Proiect Penthouse București

By Posted on 0 No tags 0

Proiectul a început în faza gri a noului bloc P+5 din București, având o suprafață utilă totală de 185 mp. Penthouse-ul a fost alcătuit din unirea unui apartament de 3 camere, unul de 2 camere și o garsonieră, rezultând un frumos apartament cu 5 camere la ultimul etaj, respectiv 3 dormitoare, un living foarte generos cu zonă de dining și holul, o cameră transformată în dressing walk in, o bucătărie și 2 băi, pentru o familie de 4 persoane.
Beneficiarii au înțeles potențialul unui arhitect de interior, astfel că, după mai multe căutări, print-o recomandare, au ajuns la Arh. Dana Drăgoi. Solicitarea a fost pentru un stil clasic-modern, încăperi luminoase și pereți gri deschis, lăsând în rest, întreaga amenajare pe mâinile arhitectei. “Fă-le ca pentru tine și sigur va fi bine.”, i-au spus cu încredere, beneficiarii. Ceea ce, Dana a și făcut.
Toată instalația electrică din proiect fost adaptată pe sursele și întrerupătoarele existente, iar asta i s-a părut Danei una dintre cele mai mari provocări ale proiectului. Cu intervențiile inerente și un cost suplimentar, s-a reușit adăugarea unor benzi LED italiene, formate din profile liniare, LED-uri și difuzoare, de multe ori ascunse între sau lângă cornișe profilate în stil clasic, lucruri îndrăznite pentru prima dată cu un risc asumat, dar cu rezultat de succes. De asemenea, câteva corpuri de iluminat centrale au fost repoziționate în funcție de mobilier.
În zona de primire Dana a propus în primul rând un pantofar generos, pentru a nu lăsa la vedere deloc încălțăminte. Odată cu acest pantofar util a fost mascat și tabloul electric. Alături, a fost adăugată, pe un tapet abastract și pictural, regăsit inclusiv în zona livingului, o oglindă cu LED, utilă la plecare.
În proximitate, dressingul walk in este util atât pentru toate hainele și încălțămintea beneficiarilor, dar are și o zonă destinată invitaților.
living
living
În living totul a început de la un element neplanificat. Înainte de începerea proiectului, în faza de creionare a conceptului, la o vizită într-un showroom din București dedicat finisajelor și mobilierului, Dana a remarcat întâmplător un obiect care i-a atras atenția de la prima vedere. Era o piesă italiană reprezentând un suport TV inedit, rotativ, care tocmai intrase în lichidare de stoc (50% discount), deoarece showroom-ul începuse o reamenajare. La recomandarea Danei, clientul l-a achiziționat în aceeași zi. Dana i-a imaginat poziția în living, atât cu fața spre canapea, dar și spre dining. Piesa aceasta de mobilier a devenit atracția centrală a livingului, pentru inedit, dar mai ales pentru utilitate, într-un spațiu larg în care televizorul nu s-ar fi regăsit atât de bine pe nici un perete.
suport tv italian pentru living
În bucătărie s-a dorit un frigider side-by-side. Adâncimea unui astfel de frigider însă, ar fi îngustat spațiul deja strâmt. De asemenea, ar fi fost inestetic de văzut brusc un lateral de frigider la intrarea în bucătărie, astfel încât s-a aplicat o idee aparte: două frigidere obișnuite incorporabile, simetrice, încastrate total într-un bloc de mobilier cu margini curbe (pentru ca privirea să curgă ușor din toate unghiurile), langă care s-a adaugat suficient spațiu pentru cuptor, cuptor cu microunde, expresor și alte depozitări.
bucatarie
Atât în living cât și în bucătărie s-a continuat același parchet ca și detaliu clasic, tot 100% italienesc precum majoritatea elementelor din amenajare. Parchetul este triplu stratificat, model chevron, extrem de stabil și tratat în 7 straturi de lac la UV, devenind un fundal decorativ contrastant pentru piesele de mobilier moderne sau elementele cu accent modern. Ceea ce este și mai deosebit la parchet este faptul că dimensiunile lui și unghiul de îmbinare au fost propuse de Dana.
Dormitorului matrimonial i-a rezultat, în urma conversiei vechiilor funcții, un fel de antreu și o baie matrimonială în care trebuia integrat un duș walk in, păstrând poziția WC-ului.
La pat a fost îmbinat clasicul cu modernul, apelând la un fototapet italian cu motive renascentiste în culori pastelate, cu un finisaj foarte structurat, adaptat pe dimensiunile peretelui.
dormitor matrimonial
În baia matrimonială au fost amplasate 2 chiuvete. Clasicul a adus și aici printr-un alt fototapet de impact din Italia, rezistent la apă, alături de faianța italiană tip calacatta gold, adăugând prețiozitate prin accesoriile aurii.
baie matrimoniala, 2 chiuvete
design baie

În dormitoarele copiilor au fost aduse bucăți din basme prin accente de alb și roz. Accentele de clasic constau în chenarele decorative de la pereți, cornișele de la tavane și alte decoruri specifice de pe pereți, de la draperii sau piese de mobilier.
dormitor copii, roz si alb
design baie
În toate dormitoarele, dar și în dressing s-a optat pentru mochetă ca fiind opțiunea ideală pentru finisajul pardoselii. S-a considerat că mocheta este deosebit de plăcuta la atingere, are strat moale dedesubt, conferă un confort deosebit, se întreține ușor și ține praful jos.
mocheta dormitor
Amenajarea a fost realizată preponderent (90%) pe comandă, de la mobilier la accesorii, ceea ce conferă o valoare aparte casei, îmbinând pretutindeni clasicul cu modernul sub aceasta formă neașteptată. Dana a prezentat randări 3D dar și proiect tehnic complet: planuri instalații, stereotomii gresie/faianță, desene chenare pereți și desene chenare tavane, schițe complete de execuție mobilier și decor, schițe și poze tablouri 1 la 1 cu proiectul. Colaborând atât de bine cu echipele și cu clienții, dar mai ales apelând la inedit și riscând pentru asta, dar cu rezultate și cu reacții pozitive, Dana a reușit cu această amenajare unică să-i impresioneze pe toți prin efectul Timeless încă o dată, iar asta o determină să continue.

Proiect Penthouse București
Arhitect Dana Drăgoi

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *